Ad de Jong 
Muziek op maat

Musicus - Componist - Docent - Dirigent

Bladmuziek & audio

Op deze pagina is een overzicht te vinden van Ad de Jong zijn werk.  Gebruik het dropdownmenu om de juiste bezetting te selecteren.

 

Na het openen van de gewenste titel kunt u in veel gevallen een audio opname beluisteren door op de afbeelding met muzieknoten te klikken. 

___👇  Selecteer/terug:_______ 
Kindersuite (2017)
Categorie:
Accordeon solo met convertorsysteem
Niveau:
Ervaren
Bezetting:
Accordeon solo met convertorsysteem
Aantal partijen:
1
Stijl:
Speels
{{variant.name}}:
{{opt.name}}
{{opt.value ? '' : opt.name}}
{{opt.value ? '' : opt.name}}
Beschrijving

Kindersuite (2017)


De directe aanleiding om een kindersuite voor bayan te schrijven waren drie muziekstukjes voor de Wereldverteldag van 2017 met als thema ‘transformatie’. De kracht van het verhalen vertellen is universeel. Dat geldt eveneens voor een muzikaal verhaal. Door een sprookjesachtige toonzetting wordt de speler ertoe uitgedaagd om klanken in zijn verbeelding te transformeren naar een verhaallijn. Naast de transformatie in geestelijke zin, die ik overigens iedereen toewens, vindt de omzetting van klank in een verhaallijn ook plaats bij het publiek, waardoor er een innerlijk beeld ontstaat met een intens gevoel. Hierdoor wordt het mogelijk om de emotie op een ander, misschien wel dieper, niveau te ervaren: van hart tot hart.
Omdat de muziekstukjes in principe gedacht zijn voor kinderen met wie we vooral communiceren via het hart, lag het voor de hand om een kindersuite te schrijven met meer dan drie delen. In navolging van Russische componisten heb ik nu ook een kindersuite in vijf delen geschreven, waarbij alle delen een eigen muzikaal karakter dragen.

Alle delen zijn gedacht voor een accordeon met convertorsysteem. Het slotdeel is een hommage aan Solotarjov die in mijn beleving met zijn kindersuite veel sympathiegevoelens heeft opgewekt bij het grote publiek.
Het hele werk heb ik opgedragen aan Casper Burkhardt met wie ik de liefde voor het accordeon deel en bij wie ik eveneens een bijzondere en bezielde van-hart-tot-hart-band ervaar.
De achtergrond van de titelpagina is gemaakt door mijn dochter Annemarieke.
Uiteraard wens ik iedereen die mijn werk speelt succes en vooral veel speelplezier toe.
Berkel-Enschot 7 maart 2017

 

Klik op de afbeeldingen met het muziek icoon voor een audio impressie

Naam
E-mail
Commentaar