Ad de Jong 
Muziek op maat

Musicus - Componist - Docent - Dirigent

Bladmuziek & audio

Op deze pagina is een overzicht te vinden van Ad de Jong zijn werk.  Gebruik het dropdownmenu om de juiste bezetting te selecteren.

 

Na het openen van de gewenste titel kunt u in veel gevallen een audio opname beluisteren door op de afbeelding met muzieknoten te klikken. 

___👇  Selecteer/terug:_______ 
Argentijnse Tango's (1993)
Categorie:
Accordeon solo met standaardbas
Niveau:
Ervaren
Bezetting:
Accordeon solo met standaardbas
Aantal partijen:
1
Stijl:
Tango
{{variant.name}}:
{{opt.name}}
{{opt.value ? '' : opt.name}}
{{opt.value ? '' : opt.name}}
Beschrijving

Argentijnse Tango's (1993)

 

Iedereen kent de tango als een ‘katachtige sluipdans in een tweedelige maatsoort. Het tempo is niet snel en het ritme licht gesyncopiseerd. De tango is pas aan het begin van de vorige eeuw vanuit Argentinië overgewaaid naar Europa. Van meet af aan is deze zeer populair geweest, ook in Nederland, mede dankzij onze ‘eigen’ Malando. Toch komt, naar mijn bescheiden mening, de grootste eer toe aan de in juli 1992 overleden Astor Piazzolla. Dankzij hem kunnen we nu gerust spreken van een revival van de tango, waardoor deze dans zelfs in het klassieke repertoire niet mag ontbreken.

Twee van de tango’s uit dit boek, Percal (soort bedrukte katoen) en Al compas del corazon (op het ritme van de hartslag), zijn meer dan honderd jaar oud. Twee ‘pure’ Argentijnse tango’s uit de begintijd. 

De andere tango’s heb ik in de Argentijnse stijl gehouden, waarbij ik mijn bewondering voor Piazzolla en mijn Nederlandse afkomst niet onder stoelen of banken heb gestoken.

 

  1. Annamaria
  2. Percal
  3. Laura
  4. Al compas del Corazon
  5. Amor para Siempre
  6. Puerto de Buenos Aires
Naam
E-mail
Commentaar